Humanitarni koncert “Božićni san”


Treći humanitarni koncert “Božićni san” održan je 27. prosinca u Domu kulture u Bjelovaru u organizaciji Tomislava Vrapca i njegovih prijatelja.

Ovaj koncert održava se treću godinu zaredom, dva dana poslije Božića. Kao i na prošlim koncertima, i na ovom se prikupljao novac za “Društvo multiple skleroze Bjelovarsko-Bilogorske županije” i za “Udrugu djece poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata – podružnica Bjelovarsko-Bilogorske županije”. Većina prikupljenog novca bit će namijenjena za pomoć članu “Društva multiple skleroze BBŽ” Tomislavu Bogoviću iz Nove Rače kraj Bjelovara.
Tamburaški sastav "Stare staze"
Tamburaški sastav “Stare staze”
Na koncertu su nastupili glazbeni sastav “Tomislav Vrabac i prijatelji”, tamburaški sastavi “Stare staze” i “Štefanjska zvona”, te gosti tamburaški sastav “Pleteri”, Ana Filipović i Vedran Jagodić. U Domu kulture bilo je nazočno oko 150 gledatelja.
Na koncertu su se mogli čuti zvukovi tambure, violine, klarineta, harmonike i ostalih instrumenata. Osim domaće narodne i zabavne glazbe, bilo je u Domu kulture i makedonske i bosanskohercegovačke glazbe.
Tomislav Vrabac i prijatelji i njihova gošća Ana Filipović
Ana Filipović u pratnji glazbenog sastava “Tomislav Vrabac i prijatelji”
Koncert je otvorio Tomislav Vrabac na violini sa svojim glazbenim sastavom. Uslijedili su nastupi tamburaških sastava “Starih staza”, “Štefanjskih zvona”, “Pletera” izvedbama domaćih narodnih i zabavnih pjesama Nemoj noći, brzo proći, Juliška, Samo jednom se ljubi i drugih. Ana Filipović je otpjevala nekoliko pjesama među kojima se mogu izdvojiti Jutros mi je ruža procvjetala i Jovano, Jovanke, dok je već stalni gost koncerta Vedran Jagodić otpjevao Još uvijek volim te i zanimljivo imitirao Elvisa Presleyja.
Tomislav Vrabac i svi koji su nastupali na humanitarnom koncertu
Zajednička pjesma i svirka na kraju koncerta
Na kraju koncerta se Tomislav Vrabac zahvalio prijateljima iz benda što ga svake godine prate na ovom humanitarnom koncertu. Gledateljima su se također obratili Bojan Blažević, predsjednik “Društva multiple skleroze BBŽ” i Andrea Posarić, predsjednica “Udruge djece poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata – podružnica BBŽ” zahvalivši se gledateljima na pomoći kroz sve ove godine.

12 Comments

 1. Lijepo sto je netko barem napisao nešto o ovom koncertu…Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije će preostali dio sredstava namijeniti za nabavu didaktičke opreme za djecu s teškoćama u razvoju koja pohađaju Dječji vrtić Bjelovar…Naravno, kao i kolega Bojan, nadamo se da će se poslovni subjekti odazvati našim dopisima za donacijama koje smo poslali, i zahvaljujemo se svima koji su se odazvali ovoj akciji!

  Andrea Posarić
  predsjednica UDPNHBDR-BBŽ

 2. Apsolutno se slažem da su ovakve akcije više nego potrebne.S obzirom da sam sudjelovao u organizaciji ovog koncerta već drugu godinu za redom te iz godine u godinu može se uvidjeti problematika samog društva da pozitivno reagira na ovakve akcije.Poznajem Tomislava te sam ga sam odabrao i odlučio ( uz njegov blagoslov ) da s obzirom na njegov zdravstveni stadij on više nego zaslužuje pomoć.Može se reći da je za sada akcija djelomično uspješna.Ali trajati će dok god ne skupimo potrebna sredstva za prilagodbu prostora.Drugi dio akcije je za mališane s posebnim potrebama iz Dječjeg vrtića Bjelovar za nabavku didaktičke opreme.Iskreno se nadam da će brojni poslovni subjekti iz okolice i šire reagirati pozitivno na naše zamolbe za donaciju koje su im dostavljene.Svim ljudima koji su sudjelovali u ovoj akciji želim od srca zahvaliti!

  Bojan Blažević
  Predsjednik DMS-BBŽ

 3. Ovakve akcije su zaista potrebne i svakako ih treba podržati. Imam prijatelja čija majka boluje od multiple skleroze i iz prve ruke znam koliko je liječenje skupo i mukotrpno. Nadam se da će prihodi od koncerta pomoći Tomislavu i olakšati mu bar malo…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s